(Pre pisanja ovog posta nisam se dobro raspitala, tako da koristim izraz antidepresivi, a u stvari treba da koristim reč sedativi. Sedativi su lekovi koji prouzrokuju umirenje, a antidepresivi su lekovi koji se koriste za lečenje ili ublažavanje potištenosti ili depresivnih poremećaja. Da ne bih sada sve prepravljala u tekstu, neka ostane ovako kako jeste, razumećete šta sam htela da kažem. Hvala Rain Dogu što mi je ukazao na grešku. )

Veliki sam protivnik lekova za smirenje tj. antidepresiva. Naravno ne u situacijama kada je u pitanju neka konkretna bolest i terapija, ali ono “samolečenje”, “… nije mi ni do čega uzeću Bensandin, pa ću da prespavam dan ili noć… ” i te takve fore su po meni, bežanje od konkretnog problema i moguće stvaranje zavisnosti od lekova, što nikako nije naivana stvar.

Sa svim svojim problemima uvek sam bila, jesam i biću u buduće na TI. Znači da to nikako nije moj način bežanja od nečega, jer ja nikada ne bežim, pa čak i kada bi me neko jurio ja ne bih trčala. Prvo, jer me mrzi. Drugo, jer mislim da je glupo i da nisam dovoljno brza. Bolje je da lepo stanem i da vidim o čemu se radi? Šta hoće taj što trči za mnom? 😀  Princip, možda radoznalost ili šta, takva sam oduvek.

Inače spavam kao zec, budim se na svaki šum, ustajem noću ko ludak, pa se tuširam iz dosade ili pijem kafu u nedoba. Ležem u nedoba, a ustajem na vreme, kada deca ustanu. 10, 11, naučila sam ih da ujutru duže spavaju, pa samim tim i ja imam kada da odmorim, a i kada ustanu u 7, ja sam na nogama u pola 8. Znači diktiraju mi tempo, bez obzira da li sam zaspala u 3 ili u 5 ujutru. Divni su prema meni, tako da dok ne popijem kafu i ne dođem malo sebi, svi kuliraju i rasanjuju se. Gledaju crtaće i ništa im ne treba. 😀

Čak i onda kada mi je bilo najteže u životu, nisam posegla ni za kakvom tableticom. Baš nijednom. Mislim da čovek treba sa svim onim što ga snađe u životu da se suoči čiste glave. Baš onakav kakav jeste i da reaguje onako kako misli da treba.

Pisala sam danas jedan post o doktorima i korupciji, objaviću ga kasnije ili sutra ili možda nikada, nebitno, ali setila sam se svega. Moj jednostavan zaključak sada je, da ja stvarno jesam jedna mnogo jaka ženetina.

A povezano sa antidepresivima… siguruna sam da ovakva ne bih bila da sam bilo kada u životu bežala od problema. Problem postoji da bi se rešio i TAČKA. Problem postoji iz nekog razloga i mi smo tu da ga rešimo. Ako prespavamo ili ako pobegnemo, problem će nas svakako sačekati kada se probudimo ili izgubimo snagu da dalje bežimo.

Posle svega što je bilo i što smo prošli, dala sam sebi za pravo da pre neki dan, baš ne znam zašto, uđem u apoteku i kupim kutiju Bromazepama od 1.5mg.  Nisam bezveze odabrala baš taj lek. Moja prijateljica to pije ko što ja jedem Tik-Tak bombone, i ništa joj ne fali. Da li? 😀  Osećala sam se kao da kupujem heroin. Hoće li mi ga prodati? Hoću li morati da opravdam jednu takvu svoju kupovinu? Imala sam utisak da ceo svet gleda u mene i čudi se zašto to kupujem. Prodali mi bez problema i pitanja.

Deca zaspala, ja sa kutijom Bromazepama na stolu i flašom vode pored. Više bih volela da je bila šibica dobre vutre u pitanju, ne bih se dvoumila ni trenutak. :whistle: Otvorim, pročitam uputstvo i rešim. E sad ću da te sjebem. Makar pola tablete. Prepolovim je, strpam u usta, progutam i onda kao kreten čekam šta će da se desi.

Baš ništa se nije desilo, sem što sam noć prespavala kao beba i ujutru ustala kao potpuno nova. Ništa me ne mrzi i sve mi je lepo. U meni se stvorila neka snaga, životna radost, kenjam, ali ozbiljno je tako. Sve mi je super. Pa se pitam, je l’ to uopšte od toga ili je nešto drugo u pitanju?

Odakle znam šta pakuju u te pilule za lilule. Mom organizmu je to potpuno nepoznato, pa kao da se obradovao, nečemu za smirenje. Smirio mi misli, telo, duh… Zar to može od pola tabletice? Koliko li je samo onima koji piju po tri cele dnevno, teško u životu, kada ne mogu da osete tu milinicu
? Kažu: “Ne radi to mene.” Kakva se tek muka na njih stuštila?

Znam! Ne suočavanje sa problemom. Kada prođe delovanje, njih sačeka problem, mene nema šta da sačeka, jer sam problema svasna u svakom trenutku, ne bežim. Meni ova kutija ima da traje dve godine, ako je ne poklonim prijateljici. Dok njima nije dovoljna ni deset dana.

Kako god bilo, ja kao jedna jako poročna osoba ću ovo ili da dam drugarici ili da bacim u kantu, jer znam da će mi se svideti, a ne treba mi. Deca i onako spavaju bar do 10 ujutru, sasvim dovoljno da se naspavam i ja, pa bilo kada da zaspim.

Svrha ovog teksta bi bila jedan vid upozorenja. Nemojte na svoju ruku da uzimate antidepresive, pa ma koliko vam se učinilo da je “Vaaaauuu!”. Nemojte da uzimate anitdepresive čak i onda kada vam ih prepisuju psihijatri. Jedino ako niste baš potpuna “lujka”, pa morate da se stvarno lečite. Ako jeste, onda sigurno ne čitate ovaj tekst. Ne postoji apsolutno ništa što čovek snagom svoje volje i želje ne može da prebrodi. Bolje idite kod psihologa nego kod neuropsihijatra. Svi smo mi u današnje vreme “ludi” na svoj način, a psihijatrima je najlakše da nas leče lekovima.

Naš jedini pravi i iskreni saradnik je priroda. Ne verujem u prirodu pakovanu u tablete. Sve je to laž. Okrenite se prirodi u pravom smislu i pogledu i šta god da vam fali ozdravićete s prirodom. Biće vam lepše i lakše šta god da vas muči.

Ovih 29 i po tabletica će završiti u wc šolji. Koliko god bilo fino i privlačno, to je hemija. Propolis je pravi lek sadašnjosti i budućnosti. Matična mleč, prirodni čajevi, vetar, voda, vazduh, kiša, šuma, more… koliko god naša okolina bila zagađena, sve je manje štetno od onoga što možete da kupite u apoteci upakvano u tablete.

Ako i uspete da pobegnete od problema od sebe sigurno pobeći nećete, pa ma koliko brzo trčali. Nemojte nikada na svoju ruku da pijete lekove. Ja neću.  E tako.

P.S.

Dok sam tražila sliku za post vidim da ima Bromazepam i od 6 mg. Sa ovim nema zajebancije. Nego Je l’ to neko rek’o čaj od nane ili ‘ladno pivo. :angel: Živi bili vi meni, a i ja sa vama. Jebo hemiju. 😉

1+
Antidepresivi vs Prirodahttp://www.charolija.com/wp-content/uploads/2011/09/bromazepam.jpeghttp://www.charolija.com/wp-content/uploads/2011/09/bromazepam-200x194.jpegCharolijaBoje su u namaTvoje teloantidepresivi,bensandin,bromazepam,lekovi,priroda,problemi,psihijatri,psiholozi(Pre pisanja ovog posta nisam se dobro raspitala, tako da koristim izraz antidepresivi, a u stvari treba da koristim reč sedativi. Sedativi su lekovi koji prouzrokuju umirenje, a antidepresivi su lekovi koji se koriste za lečenje ili ublažavanje potištenosti ili depresivnih poremećaja. Da ne bih sada sve prepravljala u...Don't give up!

Comments

comments