Čitam kod Ivančice kako ima problema sa kilogramima i hranom. Neću da je linkujem da ne ispadne da je nešto bedačim, ali ću da joj kažem. Ivančice ručkaj dok ti je do klope. Bolje da jedeš i uživaš u hrani nego da se pitaš, da ti možda nešto ne fali. Zdravstveno mislim. Tako se ja pitam, a nikako nešto konkretno da preduzmem.

Izmerim se kod komšinice Bilje. Ona kaže: “Uh bravo mala, mislila sam da ti nešto fali..”…celih 52 kila “Ugojila si se.”, kaže Bilja. Ma iznerviram se, kako bre samo 52 i kupim vagu i ispostavi se da Biljina nije tačna. Moja iz dana u dan pokazuje 49 kila i 500 grana, 49 kila i 700 grama, jok više majku joj njenu, a trudim se da jedem redovno i da ne preskačem obroke.

To me samo tera da odem kod doktora. Nadam se da sam dobro i da me ne jede neka sila. Mislim, stvarno je red da bar proverim krvnu sliku posle tri godine. Zadnji put sam pregledala krvnu sliku pred porođaj sa Anom. Baš sam neodgovorna. Čak nemam ni zdravstveni karton. Poslednji put sam regularno bila kod doktora kad sam išla u srednju školu. Da nisam htela da postanem padobranac i da rađam decu ispalo bi da kod doktora nisam ni bila od srednje škole.

“Kompletna krvna slika (KKS)
Kompletna krvna slika se radi zbog procene opšteg zdravstvenog stanja i otkrivanja raznovrsnih poremećaja poput anemija, infekcija, stanja uhranjenosti organizma i izloženosti otrovnim materijama. KKS uključuje broj eritrocita, leukocita i trombocita, eritrocitne konstante (MCV, MCH, MCHC, RDW), trombocitne konstante (MPV, PDW), diferencijalnu krvnu sliku (podvrste leukocita: neutrofili, eozinofili, bazofili, monociti, limfociti), hemoglobin i hematokrit
.”

Baš lupetam, kod doktora ću da odem kad me mama uhvati za ruku i odvede me. Ne sviđa mi se što nekako nemam snage, a sa druge strane kad pomislim šta sve odradim za jedan dan, dobro je i da mrdam još uvek. Samo kukam neki andrak. Evo neću više obećavam. Koliko vi često posećujete doktore?

 

0
KKS - Kompletna krvna slikahttp://www.charolija.com/wp-content/uploads/Krvna-slika.jpghttp://www.charolija.com/wp-content/uploads/Krvna-slika-200x200.jpgCharolijaSvašta neštoTvoje telodoktori,eritrociti,hemoglobin,krvna slika,leukociti,redovni pregledi,sedimantacija eritrocita,snaga,trombicitiČitam kod Ivančice kako ima problema sa kilogramima i hranom. Neću da je linkujem da ne ispadne da je nešto bedačim, ali ću da joj kažem. Ivančice ručkaj dok ti je do klope. Bolje da jedeš i uživaš u hrani nego da se pitaš, da ti možda nešto ne...Don't give up!

Comments

comments