Znate… nije mala stvar tri meseca živeti u današnjem svetu, bez ikakvih vesti. Tačnije 92 dana. Možda sam ih u nekim trenucima čak i malo ludo izbegavala. Ono kad uđem u dnevnu sobu, idu vesti, a ja stavim prste u uši i počnem da blebećem “bla, bla, bla… meeeenjaaaaj, menjaaaaj… !”

I bez obzira na moje nepraćenje dešavanja u zemlji i svetu i dalje mnogo znam. Podsvest je čudo, pa kao sasvim slučajno pročitam naslove na fb ili neke komentare na tviteru. Tako sam saznala da je neka rekonstrukcija u toku, da je Hrvatska ušla u EU, da je neki čovek ubio nekog iz žandarmerije ili obrnuto i tu se neka frka digla, bilo je nešto u vezi Mitrovićevog sina, nisam sigurna.. bio je Exit, bila je Guča, pala je stena na Ostrogu pre neki dan, Sirija je pred ratom, bilo je rizično letovati u Egiptu… treba baš dobro da se zamislim da bih umela da vam kažem još nešto što znam da se desilo u zadnja tri meseca i to isključivo samo iz naslova koji su mi proleteli pred očima.

Jesam li uskraćena nemanjem informacija? Možda jesam, a možda i nisam? Imala sam sreću i priliku da se družim i razgovaram sa ljudima koji su na visokom položaju. Svetskom. Jok neki naši kokošari, nego normalni ljudi. Svetski, bogati, koji su do svoje slave i bogatstva došli svojim radom, znanjem, ličnim zalaganjem… Koji se od mene razlikuju samo bankovnim računom. Ako i treba. Ja nisam umela i znala kako. Ja nemam to znanje, umeće, ja nisam tako vredna i radna kao oni. Ne zavidim. Učim od boljih od sebe.

Shvatila sam da moje mišljenje nikako ne menja ono što se trenutno dešava u Srbiji i svetu. Moje mišljenje je formirano odavno. Moje mišljenje i “nemanje” informacija su od mene samo napravili opasnijeg “igrača”. Iz jednostavnog razloga što stvari trezvenije i jasnije vidim od ljudi koji se svakodnevno truju lažima iz medija. Mogu da se nosim sa raznima. I jako me raduje što se moje mišljenje u mnogo čemu poklapa sa mišljenjem uspešnih ljudi. Nikom od njih nije smetalo što ne znam šta se tačno i gde dešava.

Sve ovo nije bitno, a možda i jeste. Ček’ da objavim, pre nego što me prođe volja. I kao i uvek ko razume shvatiće. Revolucija je rešenje. Tačka. Bar za Srbiju.

revolution1

0
Za početak - Add New Posthttp://www.charolija.com/wp-content/uploads/2013/08/revolution1.jpghttp://www.charolija.com/wp-content/uploads/2013/08/revolution1-200x200.jpgCharolijaŠtrajk protiv same sebeinformacije,laži,mediji,revolucija,vestiZnate... nije mala stvar tri meseca živeti u današnjem svetu, bez ikakvih vesti. Tačnije 92 dana. Možda sam ih u nekim trenucima čak i malo ludo izbegavala. Ono kad uđem u dnevnu sobu, idu vesti, a ja stavim prste u uši i počnem da blebećem 'bla, bla, bla... meeeenjaaaaj,...Don't give up!

Comments

comments