Sentella – reklama plaćena sa 100g buba, crva i kilo čipkastih rezanaca

20161012_150618Verujem da mnogi od vas gledaju Nacionalnu i Diskaveri i ona razna preživljavanja po zabitima ove planete. U tim emisijama ljudi silom prilika ‘vataju bube, crve, žabe, krabe, puževe, zmije, kojekakve živuljke i jedu ih. Jedu ljudi, jer im je cilj da opstanu. U redu. Pojela bih i ja, čisto da osetim taj ukus, na kraju krajeva to je igra. Ako se igramo onda se igramo, pa šta bude, bilo je.

Međutim kada u prodavnici kupiš makarone, tačnije čipkasti rezanac, u želji i sa idejom da ih skuvaš i preliješ divnim gulašem, svakako nisi željan buba i crva. Ne očekuješ ih i ne želiš ih u svom tanjiru.

Opet međutim… sve je moguće. Iz kuvanih rezanaca izvadiš jedno 50 buba i ko zna koliko još kuvanih crva. Sve je moguće, sve je moguće.

Datum proizvodnje 06.06.2016. – rok trajanja 06.06.2018.. Valjda računaju da bi te bube i crvi, već pojeli sve što je upakovano, pa bi svakoj budali odmah bilo jasno šta kupuje. “Pa šta hoćeš, već je istekao rok trajanja?!” Ali nije. Upakovali ste ih pre tri meseca. Mene samo zanima kolike bi ove bube porasle do 2018. kada su sada više od  pola centimetra dugačke?

20161012_150804

Ma bilo bi tu 15 generacija buba, neke bi sigurno i letele u svom malom prostoru, ograđenom kesom. Evolucija buba, ograđenih u Sentellinoj kesi čipkastih rezanaca. Uhuuu! Eto vam reklame. Imale bi i da jedu i da žive i da prežive svu jad i bedu Srbije. Majku li vam nesposobnu.

E idem da kupim još jednu kesu, pa ću da ih čuvam i gajim, da gledam kako napreduju. Da vidim kakva sila će od njih da postane do 2018. godine.

‘Ajd buba, dve… crvić gore dole, ali puna šerpa buba, pa mislim stvarno nema smisla. Da ne vidim k’o soko, verovatno bi nam završile u stomaku, prelivene gulašem. Uh kakva li čuda i govna sve jedemo, a da i ne vidimo? Ma lakše mi je da ne vidim. Ma šta koji krasni i gledam. Skuvaš to, malo propereš, preliješ nekim šarenišem i super se uklopi. Krkaj bato. To šta može da ti poraste u stomaku, nema veze. Ma ne može ništa. To su kuvane bube. Od termički obrađenih buba ništa ne može loše da ti bude.

E tačno ću posred Afrike da se preselim i namerno da ‘vatam i pohujem bube i crve i u slast da ih jedem. Ali zato što ja tako hoću, a ne zato što se neko, negde, nekad, malo zajebao, pa upakovao punu kesu štetočina.

E ovako. Sad reklama!

Kupila sam još jednu kesu. Nisam je otpakovala. Kroz ovo malo što mogu unutra da vidim. Ista situacija. Gajiću ih, voleću ih i neću nikako da ih zovem. Sentella – obična testenina- sušena. Proizvodi: Žitopromet-mlin A.D. Senta, Arpadova 104, Republika Srbija, Tel: +381 24 814 334, zitopromet@sksyu.net, www.zitopromet.co.rs

“Beskompromisan stav u pogledu kvaliteta tj. stroga kontrola svakog proizvodnog postupka, konstantno praćenje kvaliteta i stručno osposobljavanje svih 200 zaposlenih, omogućili su nam da steknemo pravo na Sertifikat međunarodnog Standarda za upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008, kao i na Sertifikat međunarodnog Standarda za upravljanje bezbednošću namirnica ISO 22000:2005, odnosno FSSC 22000, koje automatski podrazumevaju i sertifikovanje HACCP sistema.”

A i automatski vam obezbeđuju pun stomak buba i crva, jer jebi ga, malo je negde neko nešto zajebao, a kad su nas proveravali bili smo 100% regularni. Šta ćeš, malo nam opali kriterijumi, buba gore dole, ‘ajd sad šta tu zanovetate. 50 buba po kesi i nije neka šteta po organizam.

Dobro važi! Samo mi još recite da li i ove bube, crvi i ko zna šta sve još, spadaju pod ovaj ISO 9001:2008 ISO 22000:2005 kvalitet, odnosno FSSC 22000 i HACCP sistema? Možda sam ja glupa, pa to tako treba, a i da ne znam. Prosvetlite me, a još bolje tužite me.

Ja ću moje divne bube u vašoj zatvorenoj kesi, sa vašim proizvodom unutra i vašim bubama da čuvam i uzgajam, pa da vidimo na kraju. Dobro nema 100 g buba, ali ako ih budem čuvala na suvom i tamnom mestu, verovatno će da porastu. Ruku na srce, kad se skuvaju, otežaju. Može lep ručak da se napravi.

20161012_150647

2+

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *