Nekako je uobičajeno da se na kraju godine ili pred rođendan setimo da malo svedemo rezultate prethodne godine. Pravi planeri čak i spisak naprave, šta sve žele da postignu, kakav im je osnovni cilj za tu godinu, koji su sporedni, ali ništa manje važni… Čak!

Iako nisam planer, ipak sam prošle godine i ja napravila takav spisak. S obzirom da nisam planer, štaviše nemam pojma ni gde sam to zapisala. Treba dobro da se potrudim da bih pronašla tu svesku. Štaviše!  Šta više!!!

Pored svega što sam napisala ove godine nemam pojma, ni šta taj spisak uopšte sadrži, ali se svakako sećam jedne stavke. Napisati knjigu! Napisala sam je. Pored svega!

Od napisati knjigu, do urediti je i objaviti stoji određeni put, tako da za narednih 20 dana to svakako ne mogu da postignem. Na kraju krajeva to i nije bio cilj za ovu godinu. Mnogo bi bilo. 🙂 Cilj je bio NAPISATI JE, što znači da mogu da kažem da sam ovu godinu uspešno privela kraju. Ostvarila sam još jedan cilj.

Moja knjiga je prepuna grešaka, često namernih, ponekad i slučajnih koje se daju ispraviti, naravno i onih napisanih iz neznanja. Pisana tako da ceo tim lektora ne može da je lektoriše, ne zato što oni ne znaju svoj posao, već od trenutka kada se poneke greške isprave, izgubi se osnovni smisao i značenje od onoga “šta je pisac hteo da kaže”.

P.S. Čak štaviše i pored svega što sam vam u ovom postu ispričala, a vi pomislili da je bespotrebno, mogu vam reći da ja lično mislim da ipak bar nešto možete da naučite. Mnogo puta sam svojim vlastitim očima do sada videla da ljudi kada nešto zaista žele, to i ostvare, bez obzira na sve prepreke koje im se nađu na putu. Ako nema nikakve koristi od ovog posta, eto jedne lekcije iz srpskog jezika. Pleonazam. 😉

Reč čak i reč štaviše su sinonimi i imaju isto ili slično značenje i znače pored svega.

pleonazam
Ne razumeju svi, al’ jbga!
1+
Čak šta više i pored svega, još jedan ostvaren ciljhttp://www.charolija.com/wp-content/uploads/2013/12/pleonazam.jpghttp://www.charolija.com/wp-content/uploads/2013/12/pleonazam-200x200.jpgCharolijaGramatikaIstorija jednog životaSnovičak,ciljevi,knjiga,pisac,planovi,pleonazam,pored svega,srpski jezik,štavišeNekako je uobičajeno da se na kraju godine ili pred rođendan setimo da malo svedemo rezultate prethodne godine. Pravi planeri čak i spisak naprave, šta sve žele da postignu, kakav im je osnovni cilj za tu godinu, koji su sporedni, ali ništa manje važni... Čak! Iako nisam planer, ipak...Don't give up!

Comments

comments