Leto 2008. park, Tašmajdan. Ana bebica tri, četiri meseca, u kolicima guguče. Marko nespretno trčka tamo ‘vamo, oko 15 meseci ima, gledam samo da se negde ne ubije. Jana i Jovana jurcaju od klackalice do tobogana k’o u struju uključene. Nikola pred 13. rođendanom, kao najstariji balansira između velikih i malih, da ne izginemo u parku. Veselje!

Svi srećni, a ja k’o ja. Soko na radnom zadatku. Svi treba dobro da se provedu i da niko ne bude povređen.

Prilazi mi žena, neku godinu starija od mene i pita:
– Je li sestro, mora te pitam, jesu li ovo sve tvoja deca?
Kažem:
– Jesu. – iako nisu, ali ipak jesu. – Što pitaš?
– E alal ti vera, ti si gora od nas Cigani. Ja jedva i sa ovim jednim izlazim na kraj. Baš si bogata. – Namejasmo se i obe pogledasmo u njenog malog, od nekih 5-6 godina, koji je uz penjalicu dubio na glavi.
– Znaš ti si malo luda. – i nasmeja se glasno. – Kad vidim kol’ko je nemiran, ne bi’ više rodila da mi neko plati, nek’ mi je živ i zdrav.
– Nek’ je živ i zdrav.

Mahnu mi rukom i ode svojim poslom, priča je ostala, ja začuđena: “Ma šta je se samo tiče?” Pravila svog života sami pišemo. Stereotipi ne postoje. Ne treba da postoje. Odakle bilo kome pravo da se meša u nečiji život i daje savete koliko je dece “u redu” imati i kada, i da li je neko lud ili nije?

Neko želi jedno, neko nijedno, neko želi, voli i ima uslove za veliku porodicu sa petoro dece i baš niko nema prava da bilo kome sudi po tom pitanju, ma ni po kojem pitanju. Svako radi onako kako misli da je najbolje za njega. Da imam uslove i da je uopšte to moguće ja bih još i usvojila jedno. Nego lepo svako glavu u “svoju šerpu” i svima lepo i dobro.

Moj život, moja deca, “moja šerpa”, naša LJUBAV.

polazak
Juli 2013.

 

moje najstarije dete... ti tetka ceo život s decom... još malo, pa ćeš baba da postaneš :)
moje najstarije dete… ti tetka ceo život s decom… još malo, pa ćeš baba da postaneš 🙂
naše divno letovanje... gde čeljad nisu besna... :)
naše divno letovanje… gde čeljad nisu besna… 🙂
solidarisanje s Edijem :)
solidarisanje s Edijem 🙂
moje devojke
moje devojke
moja najveća sreća
moja najveća sreća
0
Deca - jedno, dvoje... nijedno - šta se koga tičehttp://www.charolija.com/wp-content/uploads/2014/12/moja-deca-i-ja.jpghttp://www.charolija.com/wp-content/uploads/2014/12/moja-deca-i-ja-200x200.jpgCharolijaIstorija jednog životaMali dijaloziNaša dečurlijadeca,moja deca moj život,rađanje,Srbija,stereotipi,tuđa poslaLeto 2008. park, Tašmajdan. Ana bebica tri, četiri meseca, u kolicima guguče. Marko nespretno trčka tamo 'vamo, oko 15 meseci ima, gledam samo da se negde ne ubije. Jana i Jovana jurcaju od klackalice do tobogana k'o u struju uključene. Nikola pred 13. rođendanom, kao najstariji balansira između velikih...Don't give up!

Comments

comments