Pred kraj godine svi nešto odlučuju, zariču se i sa novom godinom kreću u “nove pobede”, kao da pre i posle toga ništa ne mogu da preduzmu, nego baš tada. Kada otkuca ponoć, stara godina ode u prošlost i svi se nadaju da će se kao nekom čarolijom sve pokrenuti na bolje. Kad ono PRC! Izljube se, ispucaju, izvrište, cmok, cmok i ništa. Neki se ponapijaju kao da je obavezno, izigraju, vesele se i opet ništa. Ujutru se probude mamurni i definitivno svesni da se sem datuma ništa nije promenilo.

Ako bih se okrenula iza sebe i pogledala ovu 2012. jedino što mogu da zaključim je da je možda bolje bilo da se nije uopšte ni desila. Nažalost nemam vremeplov, ma i da ga imam, na kraju krajeva ne smem ni da se žalim. Ne bih ja tu ništa menjala. Uvek može gore. Ne mogu da ne budem zahvalna na zdravlju i životu koje smo imali i neka samo tako ostane. Za sve ostalo što se izdešavalo mogu da kažem da sam ove godine završila još jedan fakultet. Pa kako smem onda da budem nezahvalna? Sramota bi bila.

Diplomu koju sam zaradila ove godine ne može svako ni da ima. Nije to jedna od onih diploma posle koje jurite mačku da joj je okačite o rep. Ne, ne, nikako. Ne mogu da je uramim i okačim na zid, ali u tome i jeste fora. Ovo školovanje se stvarno nosi u glavi za ceo život.

Sa te tačke gledišta 2012. je bila više nego uspešna. Preostaje mi samo da što pre počnem da primenjujem stečeno znanje, pa eto neka to bude moja odluka za 2013. Nisam neko ko ume da isplanira ni tekući dan, tako da planiranje cele godine je po meni samo obično gubljenje vremena. Ja jednostavno u glavi stvorim sliku, znam da će tako biti i gotova stvar.

Nisam se ja rodila da se nešto patim. Rodila sam se da uživam i tačka. Decembar, bazen pod otvorenim nebom, duva neki vetrić, nije baš minus, ali i da jeste šta se to mene tiče, u čaši rakijica greje iznutra, oko mene balončići vode burićkaju, voda 30°-32°C, greje spolja. Nije samo prijatno kad se ukvasi kosa, pa je pametno više vremena provoditi pod vodom u ove zimske dane, ali kad popijem dve, tri ove naše rakije mogu da ronim kol’ko ‘oću, tako da mi ni to nije problem. ivana-uzivancija

 

mama-uzivancija2Posle toga malo sauna, masaža, solarijum, pa hladno pivce, a onda opet bazen, balončići i tako do večere uz kamin.

Onda malo violina na uvce, da se duša razgali, pesma, dve, pet, a onda u krevet u kom me čeka čovek mog života. Zasluženi san pravednika.

Tako ja, a vi kako god hoćete. Sve je samo stvar odluke, a ja bolje ne umem da se organizujem i odlučim. Šta da radim, kad za bolje ne znam?

Drugi život nemam, a i ne treba mi. Nemam pravo da se žalim ima mnogo onih koji žive i gore od mene, pa se ne žale. Ćutim i trpim, šta ću drugo. 😀

mama-uzivancija3

E da! Još nešto sam odlučila. S obzirom da ima onih koji bi mi rado “slomili vrat”, na ovakav ili onakav način, neka znaju da mi ne mogu ništa, jer kao što rekoh završila sam onaj fakultet sa prosečnom ocenom 10.00. Ne palim se više ni na šta i više ne mogu čak ni da me unervoze. Ladovina totalna. Negativna energija uzburkano juri svuda oko mene, ali ne dam da do mene dopre.

metaDa bih sebi dala malo oduška i svu negativnu energiju koju ka meni odašilju razni trovači mog života, imala gde da praznim, rešila sam da posećujem streljanu. Mislim da je to mudra odluka.

Odem lepo u streljanu i raspalim. Dang, dang, dang i ćao bre. Samo u glavudžu. Ispričam se sa samom sobom, onako ko čovek sa čovekom i milina.

Isteram svu silu iz sebe i gotova stvar. Što da se zameram sa narodom, a i kažnjivo je, jebi ga. Ovako lepo sve po propisu i u skladu sa zakonom. Posle toga mogu ponovo da nastavim da uživam, a na kraju krajeva na kakvim prostorima živimo nije na odmet imati oštro oko i mirnu ruku, pa čik neka se neko opet zajebava sa mnom. Neka malo bolje pogledaju ovu metu, gde od deset završi tih deset.

gsg5

Ja sam miroljubiva osoba, opraštam sve i svima, ne volim da se svađam i raspravljam, to isključivo sama sa sobom obavim, ali za svaki slučaj sam spremna na sve. Ne diraj me, neću da te diram.

Punim se samo pozitivnom energijom, a negativnu izbacujem na najbolji ikada izmišljeni način. Nirvana.

Naravno na kraju i glavni razlog ovakvog načina razmišljanja i meni više ništa drugo i ne treba. Ne umem bolje da živim, ali sam sigurna da umem još bolje da uživam. Život i zdravlje, jer samo jednom se živi i stvarno je tako. Uživajte.

 

1+
Ne umem bolje da živim, ali umem bolje da uživamhttp://www.charolija.com/wp-content/uploads/2012/12/ivana-uzivancija-1024x673.jpghttp://www.charolija.com/wp-content/uploads/2012/12/ivana-uzivancija-200x200.jpgCharolijaIstorija jednog života2013,gsg-5,jacuzzi,odluke,Padobranstvo,rakija,sreća,streljana,uživanjePred kraj godine svi nešto odlučuju, zariču se i sa novom godinom kreću u 'nove pobede', kao da pre i posle toga ništa ne mogu da preduzmu, nego baš tada. Kada otkuca ponoć, stara godina ode u prošlost i svi se nadaju da će se kao nekom čarolijom sve...Don't give up!

Comments

comments